kenneln

Vi bor i Uppland i ett hus som står mitt i hundgården. I fotona får du en glimt av vad hundliv på kennel Bod Khyi kan vara. Vi lever med hund för att vi älskar dom. Vi avlar emellanåt, inte som affärsidé, utan för att vi själva vill ha en valp från den planerade kombinationen. Rasen har funnits i vårt liv sedan 2003. Tidigt märkte vi att en TM var för lite. Nu 20 år och flera tibetanska mastiffer senare undrar man stillsamt, kanske är TM rent av vanebildande? Sex kullar har fötts hos oss. 

Till vardags arbetar Monika deltid i skola och Ulf finns mest på hemmaplan. En flock av denna storlek kräver sina människor. En av oss sköter mest gosningen och vardagsbestyren medan en pysslar med utställning, meritering, päls-klovård och avelsplanering.  Gissa vem som gör vad?

Hundar som inte håller måttet för avel stannar kvar hemma som kramnallar. Alla har sin plats i flock och hjärta och avel är inte allt i en hunds liv, även om man bor på en kennel.

Monika är också engagerad i mentalbeskrivning hund (MH) som testledare och figurant och är också utbildad testledare för mentalbeskrivning valp (MV).

Kontakta mig gärna: mail@tibetanskmastiff.se eller på 0707 - 88 53 35 

Här nedan ser du en blandning av bilder från vårt hundliv