Bod Khyi Ser Vanna

Det finns valpar som utmärker sig från start. Vanna är sån. Då de andra valparna knappt kommit upp på benen stod Vanna på bakbenen och skådade ut över valplådekanten. Hon vill ut i världen. Hon har energi och var som valp är mycket intresserad och vänligt inställd till människor. Ber du henne följa med säger hon; - ja gärna! 

Vi hade bestämt att en golden färgad tikvalp var det vi skulle ha kvar från Disas andra kull. Men så fanns ju Vanna där. Saken var bestämd redan innan vi förstod att vi hade bestämt. Klart Vanna stannar på Sältet. 

Med tiden blev Vanna ängsligare, och rent av rädd. Det fick sin förklaring då vi kollade hennes sköldkörtel-värden vid 3,5 års ålder. Efter medicinering återfick hon spänst, ork och pälskvalitet men hennes avvaktande inställning till människor hon inte känner finns kvar. Hon är vår skarpaste väktare. Hon menar allvar - skulle det behövas kommer Vanna att agera först och fråga sen.

Född: 22 januari 2018 som en av fem tikar i en kull på 8 valpar där alla förlöstes med kejsarsnitt eftersom två stora valpar ville ut samtidigt och blockerade vägen.
Färg: Black & tan
Vikt: 49 kg vid närmare 3 års ålder och 58 vid 3,5 år efter svåra skendräktigheter under ett år. Vanna är satt på bantning. 53 kg vid 5,5 års ålder.
Höjd:
HD: B/C
Sköldkörtel:
Vanna fick vid 3,5 års ålder underfunktion i sköldkörteln vilket förklarade viktuppgången. Nu äter hon hormoner vilket hon svarar bra på.
Släkt: Mamma bor hemma på kennel Bod Khyi och pappa Taiyang bor i Arboga. Ett syskon bor på kenneln och övriga är spridda från Skåne i söder till nordligaste Jämtland.
Egenhet: Kramsjuk.
När ett omkullfallet träd ligger över den väg hon ska gå:
undrar hon om hon verkligen ska våga gå över.
Favoritmat: Mjölk från mamma Disa men som vuxen all mat, gärna någon annans portion också.
Älskar: Att bli upplyft i famnen och att leka med Bacchus
Avskyr: Att bli biten i örat av syrran och ljudet av bilar.
Namnet betyder: Vanna betyder guld på Khmerspråk ursprungligen härstammar namnet från Sanskrit
Sinnelag: Funderande, analyserande och en smula lat men bra på att tacklas och vakten har blivit allt skarpare med åren, 

stamtavla

Föräldrar

Pappa SE UCH Status Benevoles Tai Yang. HD:B ED:0  Känd mental status (MH)
Pappa SE UCH Status Benevoles Tai Yang. HD:B ED:0 Känd mental status (MH)
Mamma: SE UCH Sierras' Disa Joy to Bod Khyi.HD: B/B  ED: 0 , Eyes clear, Thyroidea clear. Känd mental status (MH)
Mamma: SE UCH Sierras' Disa Joy to Bod Khyi.HD: B/B ED: 0 , Eyes clear, Thyroidea clear. Känd mental status (MH)