SE UCH Mimayin Kyon Na WA / Humla


Vi skulle bara ta en biltur. Skulle bara hälsa på. Och så blev vi fullkomligt slagna till golvet av valparnas charm och väsen. Så gick det som det gick. 

Hem och titta på stamtavlor och tänka efter. Kanske var det inte så konstigt att hon klickade med oss. I stamtavla finns många hundar som vi haft ett gott öga till genom åren och självklart lite nytt inflöde också. 

Vem vet - Humla kanske är en ny sida på framtida avel resonerade vi då. Men innan dess är hon just en god, glad, nyfiken och kärleksfull Humla. En blandning av gamla europeiska linjer uppkryddade med inflöden från öst. Och vi hade rätt, Humla gav kenneln en ny start och med henne kunde vi kombinera linjerna från USA via Disas son Harry och resten är som man säger. Historia. 

Humla har varit en frisk hund fram till 8 års ålder då hon drabbades av hepatit, en leverinflammation. Den behandlades med antibiotika och sen stod hon på skon-foder i ett år. Vid nio års ålder är hon frisk. Med tiden har hon utvecklat en stark vakt och är beredd att försvara sina människor i alla lägen vilket gör henne bökig att gå runt med bland folk och hundar.  


Humlas mh

Född: 21 december 2014 som en av tre tikar i en kull på 5 valpar på kennel Mimayin.
Färg: Black and tan
Vikt: 38 kg vid fyra år, 42 vid fem, 42 vid dryga 6, 50 kg vid nästan 9 års ålder,
Höjd: 62,5 cm
HD: B/C
ED: 0
Sköldkörtel/Thyroidea: Ok.
Ögonlysning: Inga tecken på ärftliga ögonsjukdomar. UA.
MH: 18 maj 2019
Titel: SE UCH
COI enl SKK: 0 %
Släkt: Mamma Daalia och Pappa Felix bodde på Kennel Mimayin i Järna, syskonen i Gamla Uppsala, Vattholma, Öjebyn och en var kvar på kenneln i Järna.
Egenhet:En retsticka med mycket vilja och snabb som en vessla.
När ett omkullfallet träd ligger över den väg hon ska gå: Så undersöker hon det och går sedan med viss tvekan runt det. På vägen tillbaka flyger hon över det.
Favoritmat: Bredbar leverpastej och tonfisk.
Älskar: Att vara nära matte och husse
Avskyr: Att bli buren
Namnet betyder: Kyan Na Wa betyder Skönhetsfläck + antilop och även räv. Vardags namnet Humla fick hon för att hon ser ut som en humla. Sen finns det en dal i Nepalesiska delen av Himalaya som heter just Humla och där bor Tibetanska buddhister
Sinnelag: Nyfiken och undersökande och med åren allt skarpare i vakten på hemmareviret.

 föräldrar

Humlas pappa: Chilcoot Felix
Humlas pappa: Chilcoot Felix
Humlas mamma: Gemmas Co Daalia For Mimayin
Humlas mamma: Gemmas Co Daalia For Mimayin
Humlas morfar. Skylit Mei Mustang
Humlas morfar. Skylit Mei Mustang