2018 Ser-kullen

2018 Ser-kullen

val av föräldrar

SE UCH Status Benevoles Tai Yang
SE UCH Status Benevoles Tai Yang
SE UCH Sierras' Disa Joy to Bod Khyi
SE UCH Sierras' Disa Joy to Bod Khyi

Disa förväntas bidra med utmärkt struktur och skallform, stark rygglinje och utmärkt steg. Taiyang förväntas bidra med ljuvlig mentalitet, utmärkt skallform, pälslängd, mörkt ögonpigment och välformade ögon, imponerande svans samt storlek. 

Om mamma Disa: På kennel Sierras i USA föddes Disa den 21 januari 2012. Disa är utställd med framgång med många CAC och 2 CACIB och har titeln SE UCH. Hon är en frisk hund med HD: B/B ED: 0/0 Sköldkörtel: Ok och ögon: friska. Hon är 67 cm hög och väger 50 kg vid 6 års ålder. Disa har fantastisk kroppsbyggnad, en otrolig svans och huvudform och har en fantastisk färg. Gold med sobel. Disa är en smart tjej som älskar sin familj men avskyr flygplan. Dom skäller hon på tills de flyger bort, och det gör dom lyckligtvis alltid. 

Om pappa Taiyang: I Estland på kennel Status Benevoles föddes Taiyang den 16 januari 2013. Han är röntgad och har HD A/B samt ED 0/0, Han är en otroligt trevlig hund som gärna tar kontakt med andra människor. Han är 73 cm hög och väger 50 kg.

Han är djupt svart med mörka tantecken. Han har visats på utställning och är SE UCH. Hans skallform, svans och rygglinje och hans underbara färger och mentalitet är skäl till att matcha honom med Disa. 
Saffran 4,5 år
Saffran 4,5 år
Kalden 1 år
Kalden 1 år
Vanna 5,5 år
Vanna 5,5 år

om kullen

Status Benevoles Taiyang & Sierras' Disa Joy to Bod Khyi har fått 8 valpar. Tre hanar och fem tikar. 4 valpar var black och tan och fyra var gold. 

Vi upprepade parningen som gjordes för 3 år sedan efter det att Disa nekat en annan tilltänkt hane. '

Kullens inavelsgrad enligt SKK är 0 %.Valparna vägde mellan 296 och 565 gram och de flesta runt 400 gram. Vid 9 veckors ålder vägde de mellan 7,6 och 9.9 kg. Kullen föddes med kejsarsnitt eftersom två stora valpar försökte komma ut samtidigt varvid de blockerade utvägen och inget förlossningsarbete kunde starta. De åtta valparna var pigga, alerta och fulla i liv. Disa diade dem alla direkt.

Vanna 5 år
Vanna 5 år

Kullens namn är Ser,vilket betyder GULD på tibetanska. Valparnas individuella namn har alla bäring på guld på ett eller annat sätt.

Hanar

  • Bod Khyi Ser Kalden (betyder Of the golden age på tibetanska (Gold)
  • Bod Khyi Ser Zar (guld på afrikaan) (Black & tan)
  • Bod Khyi Ser Midas (antikens kung som önskade att allt han rörde blev guld) (Gold)

Tikar

  • Bod Khyi Ser Gullan (smeknamn med guldkänsla) (Black & tan)
  • Bod Khyi Ser Saffran (krydda) (Gold)
  • Bod Khyi Ser Ockra (guld färg) (Gold)
  • Bod Khyi Ser Vanna (guld på Khmerspråk urspr från Sanskrit) (Black & tan)
  • Bod Khyi Ser Talayeh (golden ray of sun, advanced guard, persiskt kvinnonamn) (Black & tan)
Talayeh 3 år
Talayeh 3 år
Gullan 5 år (Foto: F. Sjöstedt)
Gullan 5 år (Foto: F. Sjöstedt)

uppföljning av kullen över tid

Vid 5 års ålder 

Bod Khyi Ser Zar lever goda dagar med hundkompisen Lord. Han har några hårstrån åt fel håll på ögonlockskanten. Det kvarstår som vuxen och han får skyddande ögondroppar varje dag.

Han har känd MH status 2019.


Bod Khyi Ser Gullan lever goda dagar med hundkompisen Milo. Gullan har opererats för lösa benbitar i armbågarna med därpå följande lång och framgångsrik reabilitering. HD:A/A, ED:3


Bod Khyi Ser Kalden hamnade i ett kroniskt smärttillstånd med sina öron vilket gjorde att han inte gick att hantera vid besök hos veterinären. Han fick somna in vid dryga 1,5 års ålder. Han ställdes ut i en utställning och blev BIR valp.

 
Bod Khyi Ser Midas gick inte att hantera för sin ägare då han skulle ha medicin. Han avlivades vid knappa 2 års ålder.


Bod Khyi Ser Saffran  levde här hos oss och har ställts ut med mycket goda resultat på såväl inofficiella som officiella utställningar. Saffran har rinnande ögon som alltmer rätar till sig nu då skallen breddas ytterligare. Saffran fick hastigt ont i sina armbågar vid 4,5 års ålder. Vid 5 hade hon inte längre ett gott liv och fick somna in. HD:A/A 


Bod Khyi Ser Ockra bor med TM vännerna Vilja och Cilpa. Ockra är visad på såväl inofficiell som officiell utställning och har ett Cert så långt.

 
Bod Khyi Ser Vanna bor på kenneln. Hon föddes med ett 0,5 cm navelbråck som ständigt krymper ju mer hon växer. Vanna diagnosticerades med underfunktion i sköldkörteln vid 3,5 års ålder och äter medicin för det. Vanna är utställd i inofficiella utställningar med fint resultat. HD: B/C 


Bod Khyi Ser Talayeh bor med TM kompisar på en kennel i Norrbotten. Hon är utställd med bra resultat på officiell och inofficiell utställning.
Titel: SE UCH.
HD:A/A. Ögon: Ua.
Hon har känd MH status 2019.
Har fått en kull valpar 2021 på kennel Gangs´Ri Khyi. 

Ockra 3 år (Foto A.Eriksson)
Ockra 3 år (Foto A.Eriksson)
Midas 7,5 vecka
Midas 7,5 vecka